تخفیف‌های بلک فرایدی + خرید اقساطی! تا ۱۰+۵۰٪ تخفیف! فقط تا ۱۰ آذر لینک سوپرتخفیف‌ها اینجاست!

تأثیر استرس روی پوست چگونه است؟

زمان تقریبی مطالعه: ۷ دقیقه
تأثیر استرس روی پوست چگونه است؟

خیلی‌ها نمی دانند که استرس می‌تواند از نظر فیزیکی نیز بر بدنشان تاثیر بگذارد. آن‌ها اثرات استرس را فقط بر روی سیستم روانی خود می‌دانند و از آسیب‌های جدی جسمی، خبری ندارند. برای مثال برخی از اثرات جدی استرس شامل تغییر عملکرد اندام ها، نداشتن تعادل هورمونی و اختلال در الگوهای غذایی است. یکی دیگر از آسیب‌های مهم اما کنترل‌شدنی، تاثیر آن بر روی پوست شماست! خیلی مهم است که بدانید حتی پس از آبرسانی دقیق و استفاده از بهترین محصولات برای مراقبت از پوست، اگر از نظر ذهنی آرامش نداشته باشید، همچنان پوستتان کدر به نظر می‌رسد. استرس همچنین می‌تواند آثاری بر روی تمامی اجزای صورت بگذارد و خود را به طرق مختلف نشان دهد، از جمله ایجاد انواع چین و چروک و آکنه. در ادامه همراه ما باشید تا از تاثیر استرس روی پوست برایتان بگوییم.

تاثیر استرس روی بدن چگونه است؟

تاثیر استرس روی بدن چگونه است؟

مشکلات پوستی ممکن است در هنگام تجربه بحران‌ها یا بیماری های روان‌شناختی ایجاد یا تشدید شوند. شرایطی مانند استرس، افسردگی و اضطراب می‌توانند به این تغییرات کمک کنند. استرس سیستم عصبی سمپاتیک شما را تحریک می‌کند تا هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول را در بدن ترشح کند. کورتیزول باعث می‌شود پوست چربی بیشتری تولید کند. این هورمون همچنین منافذ پوست را مسدود کرده و باعث ایجاد آکنه می‌شود. افزایش سطح این هورمون‌ها که ناشی از استرس مزمن است بی‌شک بر پوست شما تاثیر منفی می‌گذارد.

علاوه بر این، شرایط روانی ممکن است التهاب را در بدن افزایش دهد. التهاب زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی شما تهدیدی را تشخیص دهد. هنگامی که بدن تحت استرس است، سیستم ایمنی بیش از حد واکنش نشان می‌دهد و یک پاسخ التهابی را ارسال می‌کند. این دستور، در بهترین حالت ممکن به محافظت از بدن ما در برابر میکروب‌ها و بهبود زخم‌ها کمک می‌کند.

شاید بپرسید خب تاثیر استرس روی پوست چیست؟ همین التهاب ناشی از استرس، روی روده اثر گذاشته و سپس باعث اثر بر پوست می‌شود. در واقع میزان تولید باکتری در روده نیز به دلیل التهاب ناشی از استرس مختل می‌شود. غالباً، تشدید پسوریازیس یا اگزما نشانه‌ای از التهاب های داخلی هستند. پسوریازیس، اگزما و روزاسه بیماری‌های مزمن پوستی هستند که هنگام استرس به‌سرعت افزایش می‌یابند.

تاثیر استرس بر پوست شما چگونه است؟

استرس می‌تواند بر سلامت پوست شما تاثیر منفی بگذارد. شواهد این مدعا بسیار زیاد است. اضطراب از راه‌های مختلفی بر پوست شما تاثیر می‌گذارد. در ادامه برخی از این اثرات را برایتان می‌گوییم.

استرس باعث ایجاد جوش می‌شود

استرس باعث ایجاد جوش می‌شود

استرس باعث ترشح کورتیزول می‌شود که تولید چربی روی پوست را افزایش می‌دهد و می‌تواند انواع جوش را در پوست ایجاد کند. تغییرات هورمونی ناشی از استرس می‌تواند منجر به کهیر و بثورات پوستی و در نتیجه پوست ملتهب و قرمز شود.

اضطراب، خشکی پوست را به دنبال دارد

اضطراب، خشکی پوست را به دنبال دارد

تاثیر دیگر استرس روی پوست این است که در چنین مواقعی سطح آدرنالین و کورتیزول بیشتر می‌شود و در نتیجه عرق می‌کنید. به دلیل فعال شدن غدد عرق اغلب در شرایط استرس، پوست به‌سرعت آب خود را از دست می‌دهد و خشک و خشک‌تر می‌شود.

تشدید بیماری‌های پوستی تاثیر استرس روی پوست است

تشدید بیماری‌های پوستی تاثیر استرس روی پوست است

استرس می‌تواند عارضه های پوستی از جمله پسوریازیس، آکنه و درماتیت آتوپیک را بدتر کند. تحت استرس، التهاب داخلی دوباره ظاهر می‌شود و اثرات خود را در پوست به جا می‌گذارد. استرس می‌تواند عارضه‌ها را تشدید کند و ظاهر پوست شما را به هم بریزد.

استرس، ناخن ها را نازک می‌کند

استرس، ناخن ها را نازک می‌کند

جالب است بدانید تاثیر استرس روی پوست خلاصه نمی‌شود. استرس می‌تواند به‌راحتی ناخن‌ها را ضعیف کند. نتیجه این اتفاق، شکنندگی زیاد، نازکی، برآمدگی، پوسته شدن و رشد کند و آهسته ناخن است.

هنگام اضطراب موها به‌طرز چشمگیری می‌ریزد

هنگام اضطراب موها به‌طرز چشمگیری می‌ریزد

ترشح برخی هورمون‌ها در زمان اضطرا ب و پریشانی می‌تواند باعث ریزش و نازک شدن مو شود. در چنین مواقعی حتی ممکن است موهایتان شکننده شود یا پوسته‌پوسته شدن سر را تجربه کنید. این حالت گاهی موقتی است و گاهی تا مدت‌ها شما را درگیر می‌کند. شایع‌ترین نوع ریزش مو یا ریش در چنین مواقعی، ریزش موی سکه‌ای است.

استرس روند بهبود زخم‌ها را کند می‌کند

استرس روند بهبود زخم‌ها را کند می‌کند

هنگامی که استرس دارید، کورتیزول و کاتکول آمین اضافی ترشح می‌شود که روند بهبود زخم را کند می‌کند. اضطراب سیستم ایمنی را تغییر می‌دهد و از رشد سلولی جلوگیری می‌کند. به این ترتیب زخم‌های شما خیلی دیرتر التیام می‌یابد و تاثیر استرس روی پوست بیشتر از پیش مشخص می‌شود.

نگرانی منجر به پیری زودرس پوست می‌شود

نگرانی منجر به پیری زودرس پوست می‌شود

استرس، اگر کنترل نشود، می‌تواند منجر به پیری زودرس پوست شود. در موقیت استرس، پوست شما رنگ‌پریده یا کدر به نظر می‌رسد. با تداوم اضطراب، تولید کلاژن کمتر می‌شود و به این ترتیب استحکام پوست نیز کمتر می‌شود. نتیجه این اتفاق از دست رفتن انعطاب پوست و بروز افتادگی آن است. اولین نتیجه شلی و افتادگی پوست، بروز چین و چروک های ریز و درشت روی پوست صورت است.

چگونه در مواقع استرس از پوست خود مراقبت کنیم؟

درست است که تا ایجا برایتان از تاثیر استرس روی پوست  گفتیم؛ اما اینکه بگوییم هرگز استرس نداشته باشید، شعار بی‌منطق و کودکانه‌ای بیش نیست. تعارض‌های اجتماعی، اختلافات خانوادگی، مرگ عزیزان، بیماری‌های ناگهانی، شرکت در مصاحبه و آزمون و هزار موقعیت دیگر باعث ایجاد استرس در افراد می‌شود. شما قبل از هر چیز باید بیاموزید که چگونه استرستان را کنترل کنید که بیش از حد مجاز نشود. در مرحله بعد نیز باید یاد بگیرید که در چنین مواقعی چگونه از پوستتان مراقبت کنید که کمترین آسیب را ببیند.

۱. پوست خود را به‌خوبی آبرسانی کنید

پوست خود را به‌خوبی آبرسانی کنید

برای جلوگیری از تاثیر استرس روی پوست و خشکی ناشی از استرس، پوست خود را مرطوب نگه دارید. از یک مرطوب کننده آبرسان دو بار در روز استفاده کنید. سعی کنید از محصولی بهره ببرید که با پرو ویتامین B5، ویتامینE  و روغن دانه گل گاوزبان غنی شده باشد. این ترکیبات به بازیابی رطوبت و ترمیم پوست خشک کمک می‌کنند.

۲. از محصول مناسب پوست خود استفاده کنید

از محصول مناسب پوست خود استفاده کنید

هر نوع پوستی با پوست دیگری متفاوت است و بالتبع نیازهایش نیز با دیگری فرق می‌کند. حتماً از محصولاتی استفاده کنید که برای نوع پوست شما مناسب است. برچسب‌های روی هر محصول را بادقت بخوانید تا بفهمید کدام محصول برای چه نوع پوستی کاربرد دارد و بر اساس آن انتخاب کنید. اگر پوست چرب دارید که به‌طور مکرر جوش می‌زند، لازم است برای گرفتن نتایج بهتر با متخصص پوست مشورت کنید.

۳. پوست خود را هیدراته نگه دارید

پوست خود را هیدراته نگه دارید

مرطوب کردن و آبرسانی پوست با محصولات آبرسان فقط یک طرف قضیه است. برای گرفتن نتیجه بهتر، با نوشیدن آب فراوان، پوست خود را نرم و هیدراته نگه دارید. هیدراته‌ماندن پوست باعث کاهش چین و چروک‌ها و سایر علائم پیری زودرس می‌شود. همچنین آب به سلامت و درخشندگی طبیعی پوست شما کمک می‌کند.

۴. بیش از حد خود را در معرض اشعه UV قرار ندهید

بیش از حد خود را در معرض اشعه UV قرار ندهید

قرار گرفتن در معرض نور خورشید را محدود کنید. وقتی هوا خیلی گرم است، ورزش نکنید. هنگام بیرون‌آمدن حتماً از کرم ضد آفتابی استفاده کنید که حداقل SPF 30 داشته باشد. اگر پوستتان به کرم‌های شیمیایی حساس است، سراغ ضد آفتاب‌های مینرال یا معدنی بروید. البته به خاطر داشته باشید که اکسید روی موجود در این کرم‌ها باعث می‌شود یک لایه سفید یا گچی روی پوستتان ایجاد شود. به همین دلیل حتماً ۲۰ دقیقه قبل از بیرون‌رفتن، کرمتان را بزنید.

۵. مطمئن شوید که درست غذا می‌خورید

رای جلوگیری از تاثیر استرس روی پوست خود غذای سالم بخورید

برای جلوگیری از تاثیر استرس روی پوست خود، از یک رژیم غذایی سالم با تعادل مناسب از تمام مواد مغذی ضروری استفاده کنید. هر زمان که برای کاهش یا افزایش وزنتان به تغییرات بزرگ در رژیم غذایی فکر می‌کنید، قبل از اجرای آن‌ها حتماً با پزشک خود صحبت کنید. هرگز بی‌گدار به آب نزنید و سعی کنید در همه رژیم‌های غذایی‌تان انواع ویتامین و املاح ضروری برای پوست را بگنجانید.

۶. اقداماتی را برای کاهش استرس انجام دهید

رای جلوگیری از تاثیر استرس روی پوست خود ورزش کنید

با دوستان و خانواده در ارتباط باشید و هر روز راهی برای آرامش پیدا کنید. به طور منظم پیاده روی یا ورزش کنید تا حواستان از نگرانی دور بماند. برنامه خواب منظمی داشته باشید و هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.

سخن پایانی

ما نمی‌توانیم همیشه به‌طور کامل از استرس اجتناب کنیم؛ اما مطمئناً می‌توانیم آن را به‌خوبی مدیریت کنیم. گفتیم که تاثیر استرس روی پوست به شکل آکنه، پوست خشک، موهای خاکستری، لکه‌های پوستی، پیری زودرس و غیره ظاهر می‌شوند. کلید پیشگیری از این علائم این است که تا حد ممکن یاد بگیرید که استرس را کنترل کنید و در کنارش به پوست خود برسید. به همین منظور فروشگاه اینترنتی اردمی بهترین محصولات مراقبت از پوست را برای شما در نظر گرفته است که به پیشگیری و درمان عارضه های پوستی ناشی از استرس می‌پردازد. شما چه محصولات یا راهکارهایی پیشنهاد می‌دهید؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.

۱ دیدگاه 2332بازدید
دیدگاه‌های کاربران
  1. خیلی تاثیر گذار بود ممنون

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

محصولات مرتبط با مقاله مشاهده همه