اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
این روزها کسی را سراغ نداریم که از اهمیت آبرسانی پوست بیخبر باشد. به همین دلیل نیز انواع کرمها و لوسیونهای آبرسان در بازار موجود است. این محصولات هر کدام ادعای آبرسانی پوست را دارند. با این حال کمتر کسی را میشناسیم که از تفاوتهای اصلی لوسیون آبرسان و کرم مرطوب کننده باخبر باشد. به همین دلیل این پرسش پیش میآید که آیا میتوان از لوسیون بدن به جای مرطوب کننده استفاده کرد؟ برای پاسخ به این پرسش باید مقایسهای میان لوسیون بدن و کرم مرطوب کننده ترتیب دهیم تا تفاوتهای این دو محصول مشخص شود. سپس بهراحتی میتوان نتیجه گرفت که لوسیون بدن به جای مرطوب کننده چه اثربخشی دارد؟ در ادامه تفاوتهای میان لوسیون بدن و مرطوب کننده را بررسی میکنیم. به شما قول میدهیم با مطالعه این مطلب، اطلاعات کاملی درباره لوسیون بدن و مرطوب کننده به دست آورید و محصول مناسب پوست خود را خریداری کنید.
سلاطین دنیای بهداشت و سلامت پوست، هزارویک ترکیب شیمیایی مختلف را در لوسیون بدن و مرطوب کننده به کار میگیرند تا محصولی بسازند که اثربخشی بیشتری نسبت به رقبا داشته باشد. در نتیجه برای اینکه بدانیم آیا میتوان از لوسیون بدن به جای مرطوب کننده استفاده کرد، باید نگاه دقیقی به ترکیبات این محصولات بیندازیم. جالب است بدانید آب و وازلین، مواد اصلی ساخت انواع مرطوب کننده به حساب میآیند. در این بین روغنهای گیاهی و ویتامینهای مختلفی نیز به مرطوب کنندهها اضافه میشود.
به همین دلیل میتوان گفت با توجه به وجود ترکیبات آبرسان در انواع مرطوب کننده های موجود در بازار، این محصول عملاً با هدف آبرسانی پوست ساخته میشود. در مرطوب کننده ها شاهد ترکیباتی قابل حل در آب هستیم. این ترکیبات پس از مالیدهشدن روی لایه بیرونی پوست، رطوبت لازم را به داخل پوست میرسانند. شرکتهای سازنده کرم مرطوب کننده، برای غلظت بیشتر این محصولات از ترکیباتی مانند موم نیز کمک میگیرند. از آنجایی که پوست انواع مختلفی دارد، کرم های مرطوب کننده با ترکیبات متنوعی راهی بازار میشوند. برای نمونه پوست خشک نیاز به کرم مرطوب کنندهای با خاصیت آبرسانی قوی دارد.
لوسیون بدن نسبت به کرم مرطوب کننده ترکیبات رقیقتری دارد. وجود آب بیشتر در لوسیون بدن زمینهای برای رشد باکتری را در این محصولات فراهم میکند. در نتیجه شرکتهای سازنده از موادی مانند پارابن (Paraben)، الکل بنزیل (Benzyl Alcohol) یا اسید سالیسیلیک (Acid Salisylic) کمک میگیرند تا جلوی آلودگی این محصولات به باکتری گرفته شود. تجربه ثابت کرده ترکیباتی که به آنها اشاره کردیم عموماً بین ۰.۰۱ تا ۵ درصد در لوسیون های بدن وجود دارد. جالب است بدانید این ترکیبات رایحهای دلپذیر ندارند؛ در نتیجه تولیدکنندههای محصولات آرایشی بهداشتی به انواع لوسیون بدن مواد خوشرایحه اضافه میکنند. همانگونه که میدانید پوست میانه خوبی با رایحههای شیمیایی ندارد. به همین دلیل با توجه به مقاومتربودن پوست بدن نسبت به صورت، لوسیون بدن برای چهره توصیه نمیشود.
کرمها، لوسیونها و آبرسانهای ژلی با غلظت مختلفی روانه بازار میشوند. این محصولات پس از مالیدهشدن روی پوست نیز نفوذ متفاوتی به داخل آن دارند. برای نمونه کرم های مرطوب کننده غلظت بیشتری دارند و متراکمتر هستند. در نتیجه استفاده از این کرمها برای قسمتهای ضخیمتر پوست مانند آرنج مناسب است. کرم های مرطوب کنندهای که ترکیبات متراکمتری دارند، عموماً با مواد آبرسان بیشتری ساخته شدهاند. به همین دلیل استفاده از این کرمها قبل از خواب باعث میشود تا در طول شب رطوبت لازم صورت را تامین کنند. جالب اینجاست کرم های مرطوب کنندهای که پوست را چربتر میکنند، التهابهای پوستی کمتری به دنبال دارند. البته این کرمها را بهتر است شب استفاده کنید و صبح حتماً صورت را با آب یا شویندههای ملایم تمیز نمایید.
لوسیون نسبت به کرم های مرطوب کننده غلظت کمتری دارد. در نتیجه سریعتر جذب پوست میشود و اثر آن باقی نمیماند. به همین دلیل استفاده از آن پس از حمامگرفتن پیشنهاد میشود. غلظت کمتر لوسیون باعث شده تا قیمت این محصولات نیز نسبت به انواع مرطوب کننده، مناسبتر باشد.
اکنون که برای شما از تفاوت لوسیون بدن و مرطوب کننده گفتیم، زمان آن است که با هم ببینیم کدام لوسیون یا مرطوب کننده مناسب پوست شماست.
هرچقدر غلظت یک مرطوب کننده با روغن و موم بیشتر باشد، این محصول انتخاب بهتری برای پوستهای بسیار خشک است. غلظت بیشتر مرطوب کننده، در کنار آبرسانی، جلوی اگزمای پوست را میگیرد. با این حال اگر پوستی معمولی یا حساس دارید، دنبال مرطوب کنندهای با غلظت کمتر باشید. پس از استفاده از مرطوب کننده، به پوست خود توجه کنید. اگر پوست شما حالتی شاداب و باطراوت پیدا کرد، این مرطوب کننده کار خود را به خوبی انجام داده است. اگر هم پوست بیشازحد چرب شد، یا اینکه احساس کردید بهخوبی آبرسانی نشده، مرطوب کنندهای که استفاده میکنید را تغییر دهید و از محصولاتی با غلظت بیشتر یا کمتر برای ابرسانی پوست خود کمک بگیرید.
لوسیون بدن برای پوستهای معمولی و ترکیبی از خشک و معمولی مناسب است. ترکیبات لوسیونها سریعاً جذب پوست میشود. به همین دلیل میتوانید آبرسانی روزانه پوست را به لوسیون بدن بسپارید. از آنجایی که لوسیون بدن پوست را همانند کرم های مرطوب کننده چرب نمیکند، جایی برای نگرانی از چربی بیشازحد پوست در استفاده از این محصولات وجود ندارد. با این حال اگر پوست چربی دارید، لوسیون بدنی خریداری کنید که روغنهای کمتری داشته باشد. به افرادی که در مناطق شرجی زندگی میکنند نیز توصیه میکنیم دنبال لوسیون بدن با آب و غلظت بیشتر باشند. این لوسیون نباید منافذ پوست را ببندد و شرایطی برای آکنه و التهابهای پوستی فراهم کند.
لوسیون بدن به جای مرطوب کننده برای صورت پیشنهاد میشود، به شرط اینکه پوست صورت خشک نباشد. از طرف دیگر کرم های مرطوب کننده آبرسانی بیشتری برای صورت دارند. اگر به کرم مرطوب کننده دسترسی نداشتید، میتوانید آبرسانی صورت را با لوسیون بدن انجام دهید؛ اما در اولین فرصت چارهای برای خرید کرم مرطوب کننده بیندیشید و آبرسانی صورت را به این کرم واگذار کنید. به این منظور میتوانید سری به فروشگاه اینترنتی اردمی بزنید و محصول مدنظرتان را بهراحتی تهیه کنید. برای آبرسانی پوست دیگر قسمتها نیز لوسیون بدن انتخاب مناسبتری نسبت به انواع کرم های مرطوب کننده است. در پایان پیشنهاد میکنیم اگر شما هم تجربههای جالبی برای استفاده از لوسیون و مرطوب کننده دارید، ما و دیگر مخاطبانمان را در قسمت نظرات مهمان این تجربههای مفید کنید.