اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
اثری از نام اولین کسی که کرم شب را اختراع کرده است در تاریخچه ترکیبات آرایشی و نگهداری پوست بهچشم نمیخورد. دلیل این امر نیز روشن است چرا که هر ترکیبی را که برای رسیدگی به پوست در شبها استفاده میشود را میتوان کرم شب نامید. جالب است بدانید، بانوان زیباروی دوران رم باستان، شبها قبل از خواب به پوست صورت خود روغن زیتون میزدند تا پوست رطوبت خود را حفظ کند و از این طریق چین و چروکهای کمتری را در چهره شاهد باشند. در واقع میتوان گفت اصطلاح کرم شب را آمریکاییها در قرن گذشته ابداع کردند و انتظار میرود در قرن ۲۱ نیز شاهد حضور کرمهای شب برای رسیدگی به پوست باشیم.
همانگونه که اشاره شد، با توجه به کارآیی مختلف ترکیبات حفظ و نگهداری پوست، بهراحتی نمیتوان یک محصول را کرم شب دانست. به عبارت دیگر، هرگونه کرم یا سایر ترکیبات بهداشتی را که شبها به پوست میزنند را میتوان کرم شب نامید. خوشبختانه این روزها شاهد پیشرفت زیادی در علم پزشکی هستیم و این امر باعث شده تا کرمهای مختلفی برای پوستهای چرب و سایر پوستها در بازار موجود باشد. در این بین، افراد جوان ممکن است از کرمهای شب برای کاهش عارضههای پوستی خود استفاده کنند.کرم شب استاندارد را میتوان محصولی دانست که در ترکیبات آن از موادی برای مرطوب نگه داشتن سطح پوست استفاده شده است؛ بههمین دلیل در این گونه کرمها بیشتر شاهد ترکیبات روغنی هستیم. از آنجایی که کرمهای شب قرار است در سراسر شب، پوست فرد را مرطوب نگه دارند، این کرمها برای استفاده در طول روز پیشنهاد نمیشوند. در مجموع می توان گفت کرم شب، میانه خوبی با آرایش ندارد.
گفتیم که کرمهای شب در بیشتر موارد، چربی زیادی دارند و از طرف دیگر باید در طول شب بر روی پوست باقی بمانند. این امر در گذشته به دلیل نبود ماشینهای لباسشویی امروزی، کاری سخت و دشوار بوده است چرا که پوست صورت آغشته به این کرمهای شبانه، ملافه و بالشت را حسابی چرب میکرده است.
کرمهای شب امروزی نیز نسبت به کرمهایی که در طول روز برای مرطوب کردن پوست استفاده میشود، چربی بیشتری دارند، اما خوشبختانه در کرمهای شبی که این روزها وجود دارند، از فرمولهایی استفاده شده است که بالشت و ملافه را چرب نمیکنند. پوست بیشتر افراد در کنارههای چشم و گونهها نسبت به پیشانی و بینی خشکتر است و در نتیجه در ساخت کرمهای شب از ترکیباتی استفاده شده است که باعث بسته شدن منافذ پوستی نمیشوند.
اگر تا اینجای متن، خواص کرمهای شب نظر شما را گرفته و از طرف دیگر تمایلی به استفاده از محصولات شیمیایی بر روی پوست خود ندارید، میتوانید به صورت دستساز با استفاده از موادی که در هر آشپزخانهای پیدا میشود برای خود کرم شب درست کنید.ترکیبات بسیار گوناگونی را در ساخت کرمهای شب شاهد هستیم. کرمهای شبِ گرانقیمت حاوی روغنهای مخصوص، رتینول، فرمولهای رتینآ، اسید سیتریک و سایر ترکیبات خاص شیمیایی هستند. همانگونه که شما بهتر از ما میدانید هیچ بقالی نمیگوید ماست من ترش است، سازندههای کرم شب نیز همگی از محصولات ساخت دست خود تعریف و تمجید میکنند. شرکتهای سازنده محصولات آرایشی و رسیدگی به پوست، سعی دارند همیشه برای اثبات سلامتی محصول خود دلایل علمی مختلفی را مطرح کنند، اما در خصوص کرمهای شب نمیتوان زیاد روی دلایل علمی و پزشکی حساب باز کرد.
اگر به فکر استفاده از کرم شب افتادهاید، ابتدا نوع پوست صورت خود را در نظر داشته باشید و بهدنبال محصولی بگردید که کرم شب برای پوست شما مناسب باشد. اگر هم پوست شما دائما در معرض عارضههای پوستی نظیر برافروختگی پوست یا خشکی زیاده از حد پوست است، توصیه میکنیم قبل از مصرف کرم شب، حتما نظر پزشک متخصص پوست را جویا شوید.
همانگونه که در بالا هم اشاره کردیم، کرم شب باید در طول شب بر روی پوست صورت شما باقی بماند و در نتیجه نوع خوابیدن خود را نیز در نظر داشته باشید. برای نمونه اگر عادت دارید به پهلو بخوابید یا اینکه شبها زیاد غلت میزنید، بهتر است کرم شبی را انتخاب کنید که چربی زیادی را به بالشت منتقل نمیکند. افرادی هم که عادت دارند طاقباز بخوابند میتوانند از کرمهای شب چربتری بر روی صورت خود استفاده کنند بدون اینکه نگران چرب شدن بالش و ملافه باشند.
چه بسا شما هم تجربیات خاصی در استفاده از کرمهای شب داشته باشید؛ اگر اینگونه است، خوشحال خواهیم شد تا تجربههای خود را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
در همین رابطه مطالعه مقاله زیر نیز خالی از لطف نخواهد بود: