اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
فرهنگ، مجموعهای از ویژگیها و دانش گروهی از افراد میباشد که با مولفههای گوناگونی همچون زبان، مذهب، غذا، عادات اجتماعی، موسیقی و هنر تعریف میشود. مرکز مطالعات پیشرفته زبانآموزی، یک گام پیشتر میرود و فرهنگ را الگوهای رفتاری، بر هم کنشی و ساختارهای روانشناختی و درک و فهم میداند که بین مردم تقسیم شده است و معتقد است این الگوها از طریق اجتماعی شدن آموخته میشوند. در نتیجه میتوان آن را رشد هویت یک گروه دانست که به وسیله الگوهای اجتماعی مخصوص همان گروه، پرورانده شده است.
واژه فرهنگ (Culture) در زبان انگلیسی از یک اصطلاح فرانسوی ریشه میگیرد که خود این اصطلاح از لغت لاتین «کالر» (Colere) مشتق میشود. «کالر» به معنای نگهداری از زمین و رشد و نمو است؛ معنای دیگر «کالر»، تربیت و پرورش میباشد. مردم شناس «کالج بارنت و ساوث گیت لندن» در مصاحبهای گفته است: کلمه «فرهنگ» با لغات فراوان دیگری (که در ارتباط با رشد و پروش فعال هستند) ریشه مشترک دارد. کشورهای مهاجرپذیر متعددی وجود دارند که فرهنگ آنها تحت تاثیر مهاجرین قرار میگیرد. این نیز بخشی از رشد میباشد؛ همان طور که کشورها رشد میکنند، تنوع فرهنگی نیز گستردهتر میگردد.
این اصطلاح برای تعریف فرهنگ کشورهای اروپایی و کشورهایی نظیر آمریکا استفاده میشود که به شدت تحت تاثیر مهاجران اروپایی قرار گرفتهاند. فرهنگ غربی، ریشه در دوره کلاسیک رومیان باستان و آغاز مسیحیت در قرن ۱۴ دارد. سایر مشتقات فرهنگ غربی شامل زبانهای لاتین، سِلتی، آلمانی و اقوام یونانی و سایر گروههای زبانشناسی میشود.
فرهنگ شرقی، به هنجارهای اجتماعی در شرق دور (چین، ژاپن، ویتنام، کره شمالی، کره جنوبی و غیره) و شبه قاره هند اشاره دارد و مانند غربیها در ابتدای پیدایش خود به شدت تحت تاثیر مذهب قرار داشت اما کاشت و برداشت برنج هم تاثیر شگرفی بر فرهنگ شرقی داشت. این مطلب بر اساس کتاب گذرگاههایی به سمت تمدن آسیا: در جستجوی سرچشمهها و فرهنگهای ناشی از برنج میباشد.
بسیاری از ملتهای اسپانیایی زبان، بخشی از فرهنگ لاتین به شمار میروند؛ در حالی که ناحیه جغرافیایی آنان بسیار گسترده است. آمریکای لاتین شامل قسمتهایی از آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی و مکزیک است. در این بخشها زبانهای اسپانیایی و پرتغالی، زبان غالب میباشد. طبق تحقیقات دانشگاه تگزاس، اصطلاح آمریکای لاتین توسط جغرافیدانهای فرانسوی استفاده میشده است تا بین زبانهای رومیتبار و آنگلوساکسون (که دارای ریشه لاتین هستند) تمایز قائل شوند. در عین حال که اسپانیا و پرتغال در قاره اروپا قرار دارند، به عنوان عوامل کلیدی و موثر در فرهنگ لاتین شناخته میشوند. این کشورها موجب شدهاند مردمی که از زبانهای برگرفته از لاتین یا زبانهای رومیتبار استفاده میکنند از دیگر اروپاییان متمایز بشوند.
کشورهای خاورمیانه مسایل مشترکی با یکدیگر دارند، اما به طور کامل مشابه نیستند و این اصلا تعجبآور نیست چون منطقه خاورمیانه تقریبا شامل۲۰ کشور است! زبان عربی یکی از وجوه اشتراک منطقه خاورمیانه است؛ اگر چه تنوع لهجهها برقراری ارتباط را دشوار میسازد. کشورهای خاورمیانه در یکی از عرصههای فرهنگی، یعنی مذهب، دارای وجه اشتراک میباشند. خاورمیانه مهد پیدایش یهودیت، مسیحیت و اسلام است.
قاره آفریقا برای همه فرهنگها یک ضرورت است! براساس تحقیقات موزه تاریخ طبیعی، ۶۰ هزار سال پیش، زندگی بشر در این قاره آغاز شد و سپس انسانها به مناطق دیگر جهان مهاجرت کردند. آفریقا سرزمین تعدادی از قبایل، اقوام و گروههای اجتماعی میباشد. یکی از ویژگیهای مهم این فرهنگ، تعداد زیاد اقوامی است که در ۵۴ کشور موجود در قاره آفریقا پخش شدهاند. مثلا در نیجریه به تنهایی بیش از ۳۰۰ قبیله وجود دارد!
امروزه آفریقا به دو گروه فرهنگی تقسیم شده است: شمال آفریقا و جنوب صحرای بزرگ آفریقا. طبق تحقیقات دانشگاه کُلورادو، علت این تقسیم این است که شمال غربی آفریقا با خاورمیانه ارتباط نزدیکی دارد در حالی که جنوب صحرای آفریقا از ویژگیهای تاریخی، فیزیکی و اجتماعی بسیار متفاوتی نسبت به شمال آفریقا برخوردار است. شرایط خشن و ناملایم طبیعی، عامل مهمی در توسعه فرهنگ جنوب صحرای آفریقا بوده است، چرا که زبانها، غذاها، هنر و سبکهای موسیقی مختلف در میان جمعیتی که به لحاظ جغرافیایی پراکنده بودند، گسترده شد.
مهم نیست یک ملت چه فرهنگی داشته باشد زیرا تغییر فرهنگها در طی زمان، امری قطعی میباشد. «فرهنگ» دیگر ثابت نیست، بلکه ضرورتا در حرکت و جریان است و به همین دلیل نمیتوان هیچ فرهنگی را فقط از یک جنبه تعریف نمود.