مشاورهٔ رایگان پوست و مو + ۲۰۰هزارتومان بُن تخفیف، هدیهٔ ثبت‌نام در سایت! لینک ورود به صفحهٔ تخفیف‌ها

۷ راه احساس سعادت و آزادی (حتی هنگامی که استرس دارید)

زمان تقریبی مطالعه: ۵ دقیقه
۷ راه احساس سعادت و آزادی (حتی هنگامی که استرس دارید)

یک انسان بالغ به‌طور طبیعی دچار استرس است، زیرا استرس یکی از حقایق زندگی است. با وجود برنامه‌های زمانی فشرده (و گاه رقابتی) میان خانه و محل کار، جای تعجبی ندارد که بسیاری از ما لحظات اندکی احساس آرامش می‌کنیم.
خبر خوب این است که نیازی نیست همواره به سفر رفته تا در ذهن، جسم و روح خود احساس سعادت و آزادی کنید. می‌توانید با پیروی از نکات زیر، هم‌اکنون از زندگی خود لذت ببرید:

۱- بگذارید بله یا نه شما، به معنای واقعی آن باشد:

در بسیاری از موارد، اقدام به کارهایی می‌کنیم که در انجام آن‌ها احساس گناه کرده یا خود را مجبور به انجام آن‌ها می‌کنیم و همچنین در بسیاری از موارد نمی‌خواهیم دل مادربزرگ، مادر یا یکی از بستگان خود را بشکنیم؛ اما باید برای خود خطوط قرمزی قائل شویم. متوجه شده‌اید هنگامی که کاری را دوست ندارید و گزینه نه را انتخاب می‌کنید، احساس راحتی و خوشحالی بیشتری دارید. به علاوه، چه کسی از مصرف آن همه انرژی اضافه خوشحال می‌شود؟!

۲- بیشتر، آن‌چه را که دوست دارید انجام دهید و کمتر، به آن‌چه که نمی‌خواهید بپردازید:

به نظر می‌رسد هنگامی که وارد مرحله بزرگسالی می‌شویم، کارهای مورد علاقه خود را قربانی فعالیت‌هایی می‌کنیم که احساس می‌کنیم «باید» آن‌ها را انجام دهیم. تجربیات شخصی نشان می‌دهند که این مساله تنها باعث ایجاد عصبانیت، استرس و خستگی می‌شود. داشتن علایق و سرگرمی دلایل خاص دارد و بالغ بودن به معنای توقف حرکات موزون، خواندن، نقاشی کردن یا هر آن‌چه که از آن لذت می‌برید، نیست! هر روز خود را مجبور به انجام کارهایی کنید که از آن‌ها لذت می‌برید، با استرس خداحافظی کرده و به خوشبختی سلام کنید.

۳- مراقبت روزانه از خود را تمرین کنید:

به نظر می‌رسد هنگامی که استرس داریم، مراقبت از خود اولین مساله‌ای است که در این میان فراموش می‌شود و اگر برنامه مراقبت از خود ندارید، زمان آن رسیده است که بلافاصله به این مساله بپردازید. زمان آن رسیده است که روح و روان خود را با ذخایر انرژی پر کنید و آن‌ها را صرف کارهای بیهوده و انرژی‌سوز زندگی نکنید. انجام مراقبت از خود، به معنای طولانی بودن آن نیست؛ بلکه باید مفاهیمی را باهم ترکیب کنید که ذهن شما را پاک‌سازی کرده، به بدن شما انرژی داده و روح شما را تغذیه می‌کند. هرگاه که برای دویدن بیرون می‌روید، اندکی یوگا انجام می‌دهید، تمرکز می‌کنید، عبادت می‌کنید و یا کارهایی از این قبیل انجام می‌دهید، از اختصاص وقت به موضوع مراقبت از خود غافل نشوید. در واقع، لحظاتی که گمان می‌کنید برای مراقبت از خود وقت کافی ندارید، لحظاتی هستند که بیش از همه به آن‌ها نیاز دارید.

۴- مولفه لذت را افزایش دهید:

می‌دانیم روزهایی هست که لذت در برنامه ما دیده نمی‌شود، چه برسد به آن که در اولویت باشد! با این حال، هنگامی که زندگی هرچه بیشتر دچار استرس و پیچیدگی می‌شود، زمان آن فرا می‌رسد که گامی به عقب برداشته و اندکی از زندگی لذت ببریم! دستگاه موسیقی خود را روشن کنید، اندکی حرکات موزون انجام دهید و دوستان خود را به دورهمی دعوت کنید. زندگی کوتاه‌تر از آن است که در باتلاق استرس به دام بیفتیم. بنابراین هنگامی که کارها سخت می‌شود، کمی لذت و تفریح را چاشنی این سختی‌ها کنید.

کاهش استرس

۵- کارهای کمتری انجام دهید و بیشتر خودتان باشید:

بدون شک به جامعه‌ای تبدیل شده‌ایم که دائما مشغول کار کردن هستیم؛ در این جامعه «آن‌چه انجام می‌دهیم» و «مقدار انجام آن» در طول روز مهم‌تر از خود ما هست. تهیه لیست‌های انجام کار و رسیدن به یک مقدار مشخص در طول روز بسیار عالی است اما برای چه این چنین شتابان هستیم؟ که دوباره تقویم روز بعد خود را هم تا جایی که می‌شود پر کنیم؟ به جای آن که با سرعت تمام در زندگی حرکت کرده تا به هدف بعدی برسیم (و در این فرآیند استرس زیادی داشته باشیم) بهتر است زمانی را صرف تمرین «زندگی کردن» کنیم و از تک تک لحظات خود لذت ببریم. لحظاتی را صرف تماشای باران، لذت از نور خورشید بر روی صورت خود یا شادی فرزندان خود در هنگام ورود به خانه کنید و به خود یادآور شوید که در لحظه بودن، این احساس را به همراه دارد. خواهید دید که در این لحظات، احساس بهتر و آرام‌تری دارید.

۶- بگذارید بصیرت درونی شما راهنمای مسیر باشد:

اکثر ما از گنجینه دانش، حمایت و انگیزه درونی خود دور شده‌ایم. با حس ششمی به دنیا آمده‌ایم که اگر در زندگی کمبودی داشته باشیم، آن را به ما متذکر می‌شود و هنگامی که بصیرت فردی راهنمای مسیر باشد، استرس حتی یک مولفه زندگی نیست. بصیرت هر فرد، سیستم راهنمای درونی اوست و هنگامی که نیازمند تغییر در زندگی خود هستید با شما ارتباط برقرار می‌کند. اگر مشکلی دارید که باید حل شود یا در پی آن هستید که چگونه می‌توانید آزادی و سعادت بیشتری داشته باشید، تنها کافی است از خود بپرسید و ببینید با چه نتایجی روبرو می‌شوید! بصیرت شما هیچ‌گاه به بیراهه نمی‌رود.

۷- تکیه داده و گوش دهید:

هنگامی که زندگی پر هرج و مرج شده و استرس در آن جاری می‌شود، اغلب به پیامی که با تجربه ما همراه می‌شود گوش نمی‌کنیم! به جای آن که خیلی سریع وارد مساله شویم و دست به اقدامات بیشتر و حل مساله بزنیم، یک گام به عقب برداشته و اندکی گوش دهیم. ببینید آیا متوجه هر گونه تغییر یا پیام خاص برای خود می‌شوید؟ اگر دچار استرس بیشتر می‌شوید، به خاطر آن است که افراد در مسیر شما گام بر نمی‌دارند؛ چرا که شما هم برای خود و در مسیر تجربه خود گام بر نداشته‌اید. دنیای بیرونی اغلب بازتاب اعمال درونی ماست، بنابراین هنگامی که استرس دارید، این پیغام مهم از درون شما ساطع می‌شود. تمام آن چه باید انجام دهید این است که گوش دهید.

منبع: HuffingtonPost دیدگاه‌ها 2286بازدید
دیدگاه‌های کاربران

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>