مشاورهٔ رایگان پوست و مو + ۲۰۰هزارتومان بُن تخفیف، هدیهٔ ثبت‌نام در سایت! لینک ورود به صفحهٔ تخفیف‌ها

هنگامی که دندان‌‌های خود را مسواک نمی‌زنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

زمان تقریبی مطالعه: ۳ دقیقه
هنگامی که دندان‌‌های خود را مسواک نمی‌زنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

متخصصان بهداشت دهان و دندان، دو بار مسواک زدن در طول روز را پیشنهاد می‌کنند، اما این تمام مساله نیست! به منظور جلوگیری از تولید جرم، باید هر روز دندان‌های خود را نخ دندان هم بکشید. اگر شما هم مسواک زدن را کار پر زحمتی می‌دانید، در این مقاله بخوانید چرا دانشمندان این‌چنین درباره پیامدهای مسواک نزدن هشدار می‌دهند.

شاید از خود بپرسید مگر انسان‌های اولیه مسواک می‌زدند که ما نیز باید این کار را انجام دهیم؟ رژیم غذایی امروزی، یکی از بزرگترین دلایلی است که نمی‌توانید مسواک زدن را کنار بگذارید. دهان انسان، محل زندگی موجودات زنده در قالب ششصد نوع باکتری است؛ بعضی از این باکتری‌ها مفید هستند و دهان را از حمله سایر باکتری‌های مهاجم محافظت می‌کنند، اما بسیاری از باکتری‌های موجود در دهان، باعث آسیب‌رسانی می‌شوند. یکی از این موارد، جرم (لایه‌ای از باکتری که از قند باقی مانده در دهان تغذیه می‌کند) است. این امر باعث ایجاد اسیدهایی می‌شود که مینای دندان را از بین برده و به شکل‌گیری حفره‌های دندانی منجر می‌شود. قند باقی مانده در دهان، همانند یک ضیافت بزرگ برای باکتری‌ها است. از آنجایی که بسیاری از غذاهای انسان حاوی قند فراوان است، باکتری‌های قند-دوست نیز در دهان رشد می‌کنند، به ویژه اگر مسواک زدن به صورت مرتب انجام نشود و پس از مدتی لایه جرم سخت‌تر شده و در برابر جرم‌گیری و مسواک زدن مقاومت می‌کند و در این حالت به «بیوفیلم» یا «فوق جرم» تبدیل می‌شود و رسوبی تشکیل می‌شود که باعث ایجاد حساسیت لثه‌ای می‌شود. یکی از نشانه‌های اولیه حساسیت، التهاب لثه است که لثه‌ها بر اثر رشد کنترل نشده جرم و رسوب، متورم شده و خونریزی دارند؛ البته التهاب لثه به دلیل اینکه دردناک نیست چندان جدی گرفته نمی‌شود.

التهاب لثه یکی از نشانه‌های خطرات بعدی است. حباب‌های لثه، در زمان حساس شدن لثه‌ها ایجاد می‌شوند. این حباب‌ها ذرات غذاهای در حال فساد را جمع‌آوری می‌کنند و به محل رشد و نمو باکتری‌ها تبدیل می‌شوند. رشد کنترل نشده جرم در این حبا‌ب‌ها بر روی دندان و اطراف لثه باعث ایجاد حفره‌های دندانی، لثه‌های متورم، دندان‌های زرد رنگ، نرمی استخوان، آبسه و بوی بد دهان می‌شود. پس از آنکه مسواک زدن مدتی قطع شود، گروهی از بیماری‌های مرتبط با لثه با عنوان پریودونتیت در دهان ایجاد می‌شوند که علاوه بر نشانه‌های بالا، باعث لق شدن و افتادن دندان‌ها نیز می‌شود. این موارد نیز چندان خوشایند نیستند. پوسیدگی دائم دندان، درد شدیدی را به همراه دارد، به حدی که از دندانپزشک خواهش می‌کنید چند دندان دردناک و پوسیده را پیش از آنکه بریزند، از دهان شما بیرون آورد! همچنین مصرف غذاهای قندی، بسیار سرد یا بسیار گرم با درد فراوان همراه است، بنابراین باید برای همیشه با بستنی خداحافظی کنید.

اگر تا به اینجا، دانستن این موارد رنج‌آور بوده است، از این به بعد بدتر نیز می‌شود زیرا باید آگاه باشید که دهان، دروازه‌ای به سایر قسمت‌های بدن است! باکتری‌هایی که در این ناحیه رشد می‌کنند می‌توانند به سایر قسمت‌های بدن نیز نفوذ کنند. اگرچه تحقیقات در زمینه سلامت دندان همچنان ادامه دارد، اما مراقبت اندک از آن، به بعضی مشکلات بسیار جدی همچون بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و حتی سرطان منجر می‌شود که هیچ‌گاه انتظار آن‌ها را نداریم. برای کسب اطلاعات بیشتر در همین زمینه می‌توانید به مقاله دیگری از بلاگ تخصصی اردمی تحت عنوان تاثیر رعایت بهداشت دهان و دندان بر سلامت بدن مراجعه کنید. مسواک زدن مرتب دندان‌ها همراه با کشیدن نخ دندان، بهای اندکی است که برای سلامت بهتر، تنفس بهتر و لبخند زیباتر می‌پردازید؛ این مساله همچنین به زندگی طولانی‌تر شما نیز کمک می‌کند.

منبع: HowStuffWorks دیدگاه‌ها 7618بازدید
دیدگاه‌های کاربران

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

محصولات مرتبط با مقاله مشاهده همه