اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
استفاده از بهترین کرم ضد جوش اولین و در واقع بهترین راهکار درمان جوش است. از آنجایی که جوش انواع مختلفی دارد تصمیم داریم، در این مقاله به بررسی جوش های قاعدگی بپردازیم. همانطور که بارها در دیگر مقالات اشاره کردیم تغییرات سطح هورمونهای بدن تأثیر مستقیمی در بروز یا تشدید جوش دارند. چرخه قاعدگی یا سیکل پریودی، یک چرخه مهم در خانمها بوده که با دگرگونی فیزیولوژیکی در بدن آنها همراه است. بروز یا تشدید جوش معمولاً واکنشی است که بدن در برابر تغییرات هورمونها در این دوران از خود نشان میدهد. از این جوش ها تحت عنوان جوش های پریودی یا جوش های قاعدگی یاد میشود. برای آشنایی دقیقتر و بهتر با این عارضه و درمان آن تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بر اساس آمار جوش های قاعدگی در ۶۵ درصد از خانمها در دوران قاعدگی وخیمتر میشود. این افراد جوش های سرسیاه و سرسفید، جوش های وخیم و کیست را در این دوران تجربه میکنند. معمولاً متناسب با میزان وخامت این عارضه، برای درمانش باید از بهترین کرم ضد جوش استفاده کرد. عموماً یک هفته مانده به قاعدگی شاهد پدیدارشدن یا وخیمشدن این جوش ها هستیم و غالباً پس از پایان قاعدگی نیز این جوش ها بهبود مییابند یا از وخامت آنها کاسته میشود.
میزان تغییر هورمونها در بدن هر فردی متناسب با نوع پوستش در انواع مختلف جوش نمایان میشود. در ادامه بهطور خلاصه به بررسی انواع جوش های قاعدگی میپردازیم.
همانگونه که در جریان هستید هورمونهای بدن خانمها در سیکل ماهانه خود نوسان پیدا میکنند. دقیقاً قبل از شروع قاعدگی سطح هورمون پروژسترون (progesterone)، در بدن کاهش پیدا میکند و استروژن (estrogen) افزایش مییابد. این فرایند، غدد چربی پوست را برای ترشح چربی بیشتر تحریک میکند. چربی بیشتر نیز منافذ پوست را مسدود میکند و شاهد ایجاد جوش های پوستی هستیم. از طرف دیگر هورمونها التهابهای پوستی را افزایش میدهند و جوش های ناشی از باکتری در سطح پوست ظاهر میشود. هورمون مردانه تستسترون (Testosterone)، که در بدن آقایان و خانمها وجود دارد نیز یکی دیگر از محرک های جوش های قاعدگی (جوش های پریودی) شناخته میشود. به این ترتیب در پایان قاعدگی سطح استروژن افت میکند و شاهد افزایش پروژسترون هستیم. هورمون تستسترون، غدد چربی پوست را به تولید چربی بیشتر حساس میکند و افزایش چربی در پوست، جوش بیشتر را به دنبال دارد.
جوش های هورمونی مانند جوش های قاعدگی در قسمت چانه و خط فک در دوران پریودی وخیمتر میشوند. گاهی اوقات در این قسمتها شاهد حضور جوش های کیستیک بسیار دردناکی هستیم. در نتیجه برای درمان این نوع از جوش ها پیشنهاد میکنیم به جای کرم های ضد جوش معمولی، حتماً بهترین کرم ضد جوش را خریداری کنید که اثربخشی سریع و طولانیتری داشته باشد.
بعضی از خانمها در دوران قاعدگی جوش های بسیار دردناکی را تجربه میکنند؛ در نتیجه برای کاهش درد این جوش های وخیم روشهای زیر را پیشنهاد میکنیم:
جوش قاعدگی از سرسختترین جوش ها به حساب میآید و بهراحتی از بین نمیرود. در نتیجه برای سرعت بخشیدن به درمان این جوش ها، باید حتماً روشهای زیر را دنبال کنید:
در کنار روش هایی که اشاره کردیم، برای جلوگیری و درمان جوش قاعدگی، از محصولات التهابزا مانند لوازم آرایش و ضد آفتاب چرب استفاده نکنید. لباسهای یقهتنگ نپوشید؛ چراکه گردش خون را کمی کند میکنند. در صورت امکان در معرض تابش مستقیم خورشید نباشید و برای محافظت پوست، از ضد آفتاب فاقد چربی کمک بگیرید. پس از عرق کردن، حتماً صورت خود را بشویید و همیشه بهترین کرم ضد جوش را استفاده کنید.
در اغلب مواقع جوش های قاعدگی با تکرار این دوره دوباره ایجاد میشوند؛ در نتیجه برای اینکه از این جوش ها چند قدم جلوتر باشید، نکات زیر را برای دوره بعدی پریودی در نظر بگیرید:
هرکجا که سخن از جلوگیری از بروز جوش به میان میآید، تاکیدی به خرید بهترین کرم ضد جوش را نیز شاهد هستیم. این تأکید بیدلیل نیست؛ چراکه محصولاتی که جوش های فعال را از بین میبرند، برای جلوگیری از بروز این عارضه نیز کاربرد دارند. در نتیجه سراغ محصولات دارای بنزوئیل پروکسید و اسید سالیسیلیک با مقدار کم بروید و پس از چند هفته استفاده، محصولاتی با بنزوئیل پروکسید با دوز بیشتر استفاده کنید. کرمهای دارای اسیدهای آلفا هیدروکسی، مانند اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک نیز اثربخشی چشمگیری در از بین بردن سلول های مرده پوست و بازماندن منافذ آن دارند. این محصولات فرایند رشد سلولهای جدید را افزایش میدهند و حالتی نرم و شفاف برای پوست ایجاد میکنند.
تحقیقات ثابت کرده که کم کردن مقدار قند خون با خوردن خوراکیهایی با شاخص گلوکز یا گلیسیمی کم (Low Glycemic index)، اثربخشی سودمندی در کاهش جوش قاعدگی دارد. به این ترتیب اگر میخواهید در دوران قاعدگی روی جوش را نبینید، دور خوراکیهایی که شاخص گلیسیمی بیشتری دارند مانند غذا و نوشابههای قندی، نان سفید و دیگر خوراکیهای فرآوریشده را خط بکشید.
اگر با استفاده از روشهای مطرحشده، پس از سه دوره قاعدگی، همچنان شاهد حضور جوش روی صورت خود بودید حتماً این مشکل را با پزشک در میان بگذارید. بسته به شرایط جسمی و وخامت جوش ها، پزشک یک یا ترکیبی از چند روش زیر را تجویز خواهد کرد:
در پایان پیشنهاد میکنیم در کنار رعایت توصیههای بالا، برای درمان جوش های قاعدگی و حتی سایر جوش ها، از بهترین کرم ضد جوش استفاده کنید. فروشگاه اینترنتی اُردمی – مرجع تخصصی محصولات آرایشی، بهداشتی و تندرستی گلچینی از محصولات معتبر ضد جوش را برای شما آماده کرده است. ضمناً مقالهی خواندنیِ دیگری از تیم تحریریه اردمی به نام «آیا درمان جوش با استفاده از بهترین کرم ضد جوش باز هم عوارض جانبی دارد؟»، حاوی اطلاعات مفیدی در این زمینه است که پیشنهاد میکنیم از دست ندهید. منتظر نظرات شما هستیم.