اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
انصافا باید گفت تنوع محصولی را که در مرطوبکنندهها شاهد هستیم، در هیچ محصول دیگر رسیدگی به پوست سراغ نداریم. این امر از اهمیت استفاده از آنها حکایت دارد اما باعث شده تا مردم حین خرید مرطوب کننده با طیف گستردهای از محصولات مختلف روبهرو شوند.
از طرف دیگر محصولات زیادی را سراغ داریم که در کنار آبرسانی پوست، آن را در برابر آفتاب و چینوچروکها نیز محافظت میکنند. کرمهای صورت و بدن، لوسیونهای مرطوبکننده و ترکیباتی که برای آبرسانی پوستهای خشک و حساس عرضه شدهاند را میتوان تنها قسمتی از انواع مرطوبکنندهها دانست.
به همین دلیل در ادامه نگاهی داشتهایم به مواردی که حین خرید کرم مرطوب کننده باید در نظر داشته باشید، پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مهم نیست پوست شما چرب، معمولی، خشک و یا حساس باشد، مهم این است که انواع مختلف پوست نیاز به آبرسانی و رطوبت دارند.
این مرطوبکنندهها ترکیبات متراکمی دارند و برای پوستهای خشک گزینه مناسبی به نظر میرسند. همچنین این کرمها برای پوستهای معمولی نیز پیشنهاد میشوند که به خوبی از عهده آبرسانی پوست برمیآیند. از آنجایی که ترکیبات کرمهای مرطوبکننده متراکم و غلیظ است نفوذ این مواد به داخل پوست نسبت به مرطوبکنندههای مایع دیرتر انجام میشود.
در این بین کرمهای شب ترکیبات متراکمتری دارند و سرشار از روغنهای گیاهی هستند. همانگونه که از نام این مرطوبکنندهها پیداست برای استفاده در شب مناسباند و روزها نیز زمانی که آرایش نداشته باشید میتوانید از این مرطوبکنندهها کمک بگیرید. کرم مرطوب کننده در بستهبندیهای تیوپی و قوطی به فروش میرسد.
ژلهای مرطوبکننده ترکیبات ملایم و سبکی دارند و در بیشتر مواقع خبری از چربی در آنها نیست. در نتیجه روی این نوع مرطوبکنندهها برای آبرسانی پوستهای چرب و مستعد به آکنه میتوانید حساب باز کنید.
ژلهای مرطوبکننده گزینه خوبی برای استفاده به عنوان پایه آرایش و یا استفاده در روزهای گرم تابستان هستند. این نوع از مرطوبکنندهها در قالب تیوپهای قابل فشار عرضه میشوند.
لوسیونها حالتی مایع دارند و در بیشتر مواقع باید قبل از مصرف قوطی آنها را تکان دهید. از آنجایی که لوسیونها ترکیبات رقیقی دارند و حاوی مقدار زیادی آب هستند و همچنین پوست را بیشازحد چرب نمیکنند گزینه خوبی برای آبرسانی پوست صورت و پوستهای چرب بهنظر میرسند. از طرف دیگر لوسیونهایی را نیز در بازار شاهد هستیم که ترکیبات آنها برای مرطوب نگهداشتن سایر قسمتهای بدن مناسب هستند.
تجربه نشان داده است لوسیونها ترکیبات متراکمتری نسبت به ژلهای مرطوبکننده دارند اما باز هم تراکم این ترکیبات نسبت به کرم مرطوب کننده کمتر است.
جالب است بدانید غلظت لوسیون و کرم تأثیر مستقیمی در محل استفاده و زمان آن دارد، برای نمونه کرمهای مرطوبکنندهای که ترکیبات غلیظی دارند را برای پوست بدن و لوسیونهای مرطوبکننده را برای صورت و مصرف در روزهای گرم سال انتخاب کنید.
بسیاری از مرطوبکنندههای موجود در بازار در کنار آبرسانی پوست فایدههای دیگری هم دارند که در ادامه به این مرطوبکنندهها و فایدههای آنها اشاره خواهیم داشت:
ضدآفتابها پوست انسان را در برابر پرتوهای خطرناک نور خورشید حفظ میکنند و از آنجایی که در ترکیب با مرطوبکنندهها سازگاری خوبی دارند، مرطوبکنندهای حاوی SPF زیادی را میتوان در بازار پیدا کرد.
از طرفی نورخوشید در کنار پوست صورت، سایر قسمتهای بدن را نیز تهدید میکند، بنابراین بهتر است سراغ لوسیونهای مرطوبکننده مخصوص بدن حاوی SPF بروید. همچنین بهتر است کرمها و لوسیونهای مرطوبکننده حاوی ضدآفتاب را زیر آرایش استفاده کنید تا پوست نازنین شما در معرض پرتوهای خطرناک خورشید آسیب نبیند.
ناگفته نماند دوام SPF در حد چند ساعت است، بنابراین باید هر چند ساعت یکبار کرم مرطوبکننده خود را تجدید نمایید. از طرف دیگر برای حفظ هر چه بیشتر پوست، توصیه میکنیم مرطوبکنندههای حاوی ضدآفتابی را خریداری کنید که میزان SPF آنها دست کم ۳۰ یا بیشتر باشد.
آنتیاکسیدانها سلامت و جوانی پوست را تضمین میکنند، در نتیجه اگر میخواهید در کنار آبرسانی، شاهد دیرتر پیرشدن پوست خود باشید حتما سراغ مرطوبکنندههای حاوی آنتیاکسیدان را بگیرید.
در این محصولات عصاره شیرینبیان، چایسبز، بابونه و انار به کار رفته است که به لطف این ترکیبات، پوست شما نهتنها مرطوب میشود بلکه از شر رادیکالهای آزاد نیز در امان میماند و دیرتر پیر خواهد شد.
کسانی که پوست چرب دارند باید وسواس بیشتری در خرید مرطوبکنندهها داشته باشند. در نتیجه بهتر است سراغ مرطوبکنندههایی را بگیرند که پوست را بیشازاندازه چرب نکنند و باعث بستهشدن منافذ و بروز جوش روی سطح پوست نشوند.
شرایط مختلفی میتواند خشکی پوست را به دنبال داشته باشد، بنابراین باید به دنبال مرطوبکنندهای سرشار از اسیدهیالورونیک و دایمیتیکون باشید. گلیسیرین، پروپیلن گلیکول، پروتئینها و اوره نیز خاصیت جذب آب را دارند. همچنین کرمهای محتوی لانولین و روغنهای معدنی گزینه خوبی برای حفظ رطوبت در پوست به حساب میآیند.
به کسانی که پوست حساس دارند پیشنهاد میکنیم سراغ مرطوبکنندههایی با ترکیبات هایپوآلرژنیک بروند. مرطوبکنندههای مناسب پوست حساس نباید معطر باشند، بنابراین محصولاتی را انتخاب کنید که ترکیبات آنها کمتر از ۱۰ ماده مختلف باشد. حضور کمتر ترکیبات در مرطوبکنندهها به این معناست که احتمال حساسیت کمتری برای پوستهای حساس وجود دارد.
در ابتدا پیشنهاد میکنیم سراغ کرمهای مرطوبکننده با ترکیبات هایپوآلرژنیک بروید، این مواد حساسیت کمتری ایجاد میکنند و پوست کمتر دچار خارش میشود. اگر این مرطوبکنندهها برای پوست شما کافی نبود، حتما موضوع را با پزشک متخصص پوست در میان بگذارید و از مصرف محصولات حاوی هیدروکورتیزون بدون تجویز پزشک جداً خودداری کنید.
برای این دسته از افراد مرطوبکنندههایی با تراکم بالا پیشنهاد میشود، تجربه نشان داده است استفاده از وازلین نیز کمک زیادی به نرم شدن پوست و ازبینرفتن ترکهای ناشی از اگزما و خشکی پوست میکند.
همانگونه که اشاره شد ترکیبات زیاد در محصولات مرطوبکننده به معنای کیفیت بیشتر این مواد نیست، در نتیجه اگر موارد زیر را در مرطوبکنندهها شاهد بودید از خرید آن صرفنظر کنید:
بیشتر کارشناسان سلامت پوست تأکید دارند که حضور رایحه و رنگهای شیمیایی در مرطوبکنندهها باعث حساسیت پوست میشوند. در نتیجه اگر پوست حساسی دارید حتما از این محصولات برحذر باشید. عطر و رنگهای شیمیایی برای پوست ضرر دارند و بهتر است سایر افراد با پوستهای معمولی و چرب نیز از خرید مرطوبکنندههای معطر برحذر باشند.
از طرف دیگر حضور مواد ضدباکتری نیز در کرم مرطوب کننده لزومی ندارد چرا که چربی اضافی پوست را میگیرد، در نتیجه دقت کنید کرم یا لوسیون مرطوبکنندهای که میخرید خاصیت آنتیباکتریال نداشته باشد.
آلفا هیدروکسی اسید، اسید گلیکولیک، رتینوئیک اسید و اسید سالیسیلیک در کرمهای مرطوبکننده نباید به میزان زیاد استفاده شده باشند در غیراینصورت بانوانی که پوست خشک یا حساسی دارند در حین استفاده از این محصولات با مشکل روبهرو خواهند شد.
اسیدهای بالای ۱۰٪ به لایههای عمیق پوست نفوذ میکنند و به بافت پوستهای حساس صدمه میزنند، پیشنهاد میکنیم از مرطوبکنندههای حاوی اسیدهای کمتر از ۳٪ نیز برای آبرسانی پوست استفاده کنید.
کسانی که پوست آنها خارش دارد بهتر است بیشتر از یک یا دوبار در هفته از مرطوبکنندههایی که در آنها مواد استروئیدی وجود دارد استفاده نکنند. مصرف مداوم این مرطوبکنندهها بافت سطح پوست را نازک میکند و عارضههای پوستی مختلفی را به دنبال دارد.
اوره و اسید لاکتیک باعث خشکی پوست میشوند، در نتیجه افرادی که پوست آنها ترک دارد یا مبتلا به اگزما هستند بهتر است از مرطوبکنندههای حاوی اوره و اسید لاکتیک دوری کنند.
انتخاب یک لوسیون مرطوبکننده رقیق برای صورت و کرم مرطوبکننده غلیظ برای بدن باعث میشود تمامی قسمتهای پوست به میزان لازم آبرسانی شوند. در نتیجه به یک مرطوبکننده قناعت نکنید و محصولات مختلفی را برای آبرسانی پوست بهخدمت بگیرید.
بهترین زمان برای استفاده از مرطوبکنندهها چند دقیقه بعد از دوش گرفتن است، در نتیجه حتماً پس از استحمام، مرطوبکننده بزنید. اگر زمانی برای دوشگرفتن ندارید دستکم صورت خود را با آب خیس کنید و در حالت نمدار به آن مرطوبکننده بزنید.
همانگونه که در بالا اشاره کردیم بعضی از سازندگان، محصولاتی را راهی بازار میکنند که در کنار مرطوبکردن پوست آن را در مقابل آفتاب حفظ میکند یا اینکه مواد ویتامینه در ساخت آنها استفاده شده است. از این طریق در واقع با یک تیر چند نشان زدهاید و در کنار آبرسانی پوست، آن را در برابر آفتاب محافظت میکنید یا اینکه ویتامینهای مورد نیاز پوست را تأمین خواهید کرد.
در این قسمت به پایان راهنمای خرید مرطوب کننده رسیدیم، بدون شک شما هم تجربه خوبی در استفاده از مرطوبکنندهها دارید، با این حساب پیشنهاد میکنیم در قسمت نظرات ما و سایر کاربران را در جریان تجربههای مفید خود در خرید مرطوب کننده قرار دهید.