تخفیف‌های بلک فرایدی + خرید اقساطی! تا ۱۰+۵۰٪ تخفیف! فقط تا ۱۰ آذر لینک سوپرتخفیف‌ها اینجاست!

لایه بردار چیست؟

زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
لایه بردار چیست؟

لایه‌بردار ماده‌ای است که لایه سطحی پوست را برمی‌دارد. لایه‌بردار می‌تواند یک وسیله باشد که روی پوست ساییده می‌شود یا یک ماده شیمیایی باشد که سلول‌های سطحی پوست را از بین می‌برد. همچنین برای لایه برداری پوست می‌توان از لیزر نیز استفاده کرد. لیزر نیز سلول‌های مرده سطح پوست را از بین می‌برد. این شیوه از دیگر موارد گران‌تر است اما نتایج بهتری می‌دهد.

ضرورت لایه برداری پوست

اهمیت لایه برداری برای پوست

پوست طوری رشد می‌کند که گویی لایه سطحی پوست سلول‌های مرده هستند، سلول‌های جدید از سطوح زیرین به طور مداوم رشد می‌کنند و بالا می‌آیند.

لایه سطحی پوست یک لایه محافظ و مقاوم در مقابل عوامل خارجی مثل باد، آب و … است. وقتی سلول‌های پوست به سطح خارجی می‌رسند می‌میرند و به مرور زمان می‌افتند اما از آنجا که این اتفاق به مرور می‌افتد و همه سلول‌های مرده با هم نمی‌ریزند، سبب ایجاد ظاهری کدر و چروک برای پوست می‌شود.

لایه‌بردارها این سلول‌‌ها را قبل از این‌که خودشان بیفتند از بین می‌برند؛ به همین دلیل پوست بعد از لایه‌برداری نرم‌تر و تمیزتر می‌شود.

انواع لایه بردارها

  • لایه بردارهای شیمیایی

لایه‌بردارهای شیمیایی متنوعی در فروشگاه‌های لوازم آرایشی-بهداشتی وجود دارند. لایه‌بردارهایی که حاوی AHA (اسیدی) هستند، از سایر لایه بردارهای شیمیایی قوی‌تر هستند. این نوع لایه بردار معمولا برای ازبین بردن لک صورت استفاده می‌شوند. AHA سلول‌های لایه سطحی پوست را می‌سوزاند و از بین می‌برد.

لایه بردارهای شیمیایی معمولا توسط پزشک تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: از لایه‌بردارهای شیمیایی بیشتر بدانیم

  • لایه بردارهای فیزیکی

لایه‌بردارهای فیزیکی یا مکانیکی زبر هستند. این نوع از لایه بردارها باید به آرامی روی پوست ساییده شوند تا سلول‌های مرده، آلودگی و مواد آرایشی را از بین ببرند. لایه‌بردارهایی که زبری کم‌تری دارند کمتر در پوست سوزش ایجاد می‌کنند و مناسب پوست‌های حساس هستند.

  1. اسکراب‌ها و لایه بردارهای غیر اسیدی در گروه لایه بردارهای فیزیکی قرار می‌گیرند که حاوی مواد ساینده هستند و با ماساژ آن روی پوست موجب لایه برداری و شفافیت آن می‌شوند.
  2. از طرفی در سالن‌های زیبایی نیز از دستگاه میکرودرم ابریژن استفاده می‌شود. این روش برای برطرف کردن نشانه‌های افزایش سن، لک و منافذ باز پوست کاربرد دارد. میکرودرم ابریژن روشی مطمئن برای لایه‌برداری است و با توجه به تاثیری که از خود برجای می‌گذارد، قیمت قابل قبولی دارد.
  • لایه بردارهای خانگی

علاوه بر تمام روش‎ها و مواد موجود در بازار، می‌توان لایه‌بردارها را در خانه با استفاده از مواد موجود در آشپرخانه ساخت. از مزایای لایه‌بردارهای خانگی می‌توان به طبیعی بودن، هزینه کم و بی‌ضرر بودن آن‌ها اشاره کرد.

نکات مراقبتی پس از لایه برداری پوست

مراقبت از پوست پس از لایه برداری

  1. بعد از لایه‌برداری، پوست خشک می‌شود زیرا چربی طبیعی آن همراه با سلول‌های مرده از بین رفته است. معمولا بعد از لایه برداری، اولین مرحله استفاده از مرطوب کننده است.
  2. استفاده زیاد از لایه بردارهایی که برای مصرف هفتگی طراحی شده‌اند سبب سوزش، قرمزی و خشکی پوست می‌‌شود؛ بنابراین در این امر زیاده‌روی نکنید.
  3. پوست بعد از لایه برداری به شدت آسیب‌پذیر می‌شود، بنابراین سعی کنید بعد از لایه برداری، در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید و بیشتر از هر زمان دیگیری به استفاده و تمدید ضدآفتاب توجه کنید.

همه می‌دانیم ناگفته‌های بسیاری درباره لایه برداری پوست وجود دارد. چنانچه شما هم پوست خود را لایه برداری کرده‌اید، لطفا تجارب خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما و سایر کاربران درمیان بگذارید.

منبع: Wisegeek دیدگاه‌ها 9654بازدید
دیدگاه‌های کاربران

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

محصولات مرتبط با مقاله مشاهده همه