اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
سلولیت، وضعیتی است که در آن، پوست دارای نواحی انباشته از چربی است که در نتیجه باعث میشود پوست، ظاهری متورم و برآمده داشته باشد. سلولیت در اصطلاح به عنوان سندرم پوست پرتقالی نامیده میشود. متخصصین پوست بر این باورند که %90 بانوان در یکی از مراحل زندگی خود دچار این بیماری میشوند.
سلولیت معمولا به سه درجه تقسیم میشود:
اگرچه سلولیت در هر دو جنس دیده میشود اما این پدیده در میان خانمها رایجتر است و به نظر میآید که هورمون زنانه استروژن باعث میشود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندامهای تحتانی تجمع یابد. اگر چه تئوریهایی مطرح میباشد که تأکید دارند عواملی از قبیل قابلیت ارتجاعی ضعیف پوست و ورزش نکردن در ایجاد سلولیت موثر باشند ولی این موضوع هنوز به اثبات نرسیده است.
علل ایجاد سلولیت همچنان مشخص نیستند اما فرضیههای متعددی درباره این بیماری وجود دارند که نمونههای آن به شرح زیر میباشد:
مصرف غذاهای سالم و کمچرب همچون میوه و سبزیجات میتواند در درمان سلولیت مؤثر باشند. همچنین جهت جلوگیری از سلولیت، ورزش مداوم، حفظ وزن و کاهش استرس پیشنهاد میشود.
در صورت داشتن رژیم غذایی صحیح و نیز فعالیت بدنی کافی، استفاده از دستگاههای با تکنولوژیهای جدید میتواند در اصلاح سلولیت مفید واقع گردند. وسایل، محصولات و کرمهای زیادی ادعای درمان دارند که تنها بخشی از آنها در کاهش این مشکل نقش دارند. اکثر برندهای معتبر آرایشی دنیا، محصولات درمان سلولیت را تولید کردهاند که کارایی و اثربخشی آنها در آزمونهای متعدد مورد تأیید قرار گرفته است. همه تکنیکهای درمانی، درمان قطعی سلولیت نبوده و بدون ورزش و تغذیه مناسب بی تأثیر خواهند بود. به خاطر داشته باشید که این مقاله، صرفا جنبه آگاهیرسانی دارد و لازم است پیش از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت نمایید.
درمانهای رایج در حل مشکل سلولیت عبارتند از:
یکی از راههای درمانی ارئه شده، لیزر و استفاده از سیستم فرکانسهای رادیویی باشد. معمولا گفته میشود که هر دوی این سیستمها بعد از دورههای درمانی ۲ بار در هفته، سبب بهبود سلولیت شده و نتایج آن تا ۶ ماه دوام دارد.
بعضی افراد جهت درمان سلولیت به لیپوساکشن متوسل میشوند. در طول لیپوساکشن، پزشک جراح یک تیوپ نازک را از طریق یک برش کوچک زیر پوست وارد میکند و چربی را بیرون میکشد. گر چه لیپوساکشن اندام را متناسب میکند اما سلولیت را خارج نمیکند.
بعضی از درمانهای سلولیت بر این پایه است که ماساژ با قدرت به همراه مکش، سبب افزایش جریان خون میشود و نفوذ عروق خونی را در تودههای کپسولی چربی امکانپذیر ساخته و بر این اساس باعث جابهجایی سموم و کاهش حجم سلولیت میشود. در این روش منحصربهفرد که اندرمولوژی یا LPG نامیده میشود، از وسیلههای دستی استفاده میکنند که پوست را بین غلتک قرار میدهد.
این روند، بر اساس تزریق محلولی (شامل ترکیبی از آمینوفیلین، هورمون، آنزیم، عصارههای گیاهی و ویتامین و موادمعدنی) زیر پوست است. این درمان میتواند عوارض ناخواسته زیادی داشته باشد که شامل عفونت و جوش و سطح ناهموار روی پوست میشود.
کرمها که شامل ترکیبات مختلفی از جمله ویتامینها، مواد معدنی، عصارههای گیاهی و آنتیاکسیدانها هستند، به عنوان درمانهای موضعی مشخص شدهاند اما هیچ مطالعهای نشان نداده که کرمها سبب بهبودی گردند و در بعضی از موارد، مواد موجود در این محصولات باعث جوش و واکنشهای پوستی میشود.
بهطور کلی، ورزش کردن مداوم، نه تنها به سلامتی شما کمک میکند بلکه با افزایش میزان جریان خون، مانع از انباشته شدن چربی در بدن نیز میگردد و داشتن تغذیه سالم نیز نقش کلیدی در حفظ تناسب اندام دارد. در همین رابطه میتوانید مقاله دیگری از بلاگ تخصصی اُردمی با عنوان چگونه رژیمهای یویویی به سلامتی شما آسیب میزنند؟ را مطالعه کنید.