اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
پوست، بزرگترین اندام بدن محسوب میشود که از ما در برابر عوامل خارجی همچون آفتاب و باد و همچنین فرایند پیری محافظت میکند. البته شما هیچ تسلطی بر گذر زمان و عوامل خارجی ندارید اما کارهای زیادی وجود دارند که میتوانید با انجام آنها پوست خود را در بهترین حالت خود نگه داشته و از بروز مشکلات پوستی جلوگیری نمایید. این مقاله را بخوانید تا با چگونگی حفظ پوست در شرایط مختلف بیشتر آشنا شوید.
هر چقدر فردی مسنتر شود، پوست وی نیز نازکتر میگردد و در نتیجه رگهای خونی بیشتر نمایان میشوند. مشکل پوستی دیگری که ممکن است افراد زیادی با آن روبرو شوند، روزاسه میباشد. روزاسه عارضهای است که در اثر متورم شدن مویرگها در زیر پوست بهوجود میآید. قرمزی پوست در این حالت، زمانی تشدید میشود که پوست در معرض عوامل خارجی مانند آفتاب، هوای گرم و باد قرار گیرد و یا اینکه فرد دچار استرس شود.
قرمز شدن نواحی صورت مانند گونهها، بینی و یا پیشانی. ضمن آنکه روزاسه معمولا با پدید آمدن آکنههایی بر روی پوست همراه است.
قرمزی پوست را با کانسیلرهای سبز رنگ بپوشانید. اگر همچنین دچار عارضه روزاسه هستید، پزشک متخصص پوست میتواند برای شما آنتی بیوتیک یا داروهای موضعی تجویز کند که حاوی سولفور یا اسید آزلائیک هستند؛ این مواد خاصیت ضدالتهابی دارند. ضمن آنکه هیچگاه نباید مصرف کرم ضدآفتاب را فراموش کرد. همچنین میتوان با استفاده از لیزر، التهاب مویرگهای پوست را کاهش داده و از این طریق، قرمزی بیش از حد پوست را حل نمود.
هر چه بدن رو به پیری میرود، مقدار تولید کلاژن و الاستین نیز در آن کاهش پیدا میکند و بنابراین خاصیت کششی پوست کم میشود که نتیجه آن، شیارهای بهوجود آمده بر روی پیشانی، خطوط اخم و یا چین و چروک در اطراف چشم میباشد. همچنین با بالا رفتن سن باید به یاد روزهای جوانی بیفتیم که بدن خود را بدون کرم ضدآفتاب در معرض آفتاب قرار میدادیم و همچنین باید بدانیم که سلولهای پوستی طی این سالیانی که در معرض اشعه فرابنفش بودهاند، تولید رنگدانهها را افزایش دادهاند.
چین و چروک، نقاط قهوهای یا سیاه بهوجود آمده بر روی نقاطی از پوست مانند صورت، گردن و دستان که در معرض آفتاب قرار داشته است.
لکههای پیری: کرمهای سفیدکننده موجود در داروخانهها که حاوی 2 درصد هیدروکینون و یا مادهای به نام اسیدکوژیک هستند میتوانند در درمان این عارضه به شما کمک کنند. اما اگر آسیب ایجاد شده بر روی پوست بیش از حد باشد، احتمالا به داروی دیگری نیاز دارید. با تجویز پزشک میتوانید از هیدروکینون ٪4 استفاده کنید اما، حتما در مورد خطرهای آن با پزشک متخصص پوست صحبت نمایید. در همین رابطه میتوانید مقاله دیگری از بلاگ تخصصی اُردمی با عنوان کرم هیدروکینون چیست؟ را مطالعه کنید.
چین و چروک: کرمهایی که حاوی رتینول میباشند، به ساخت کلاژن و در نتیجه از بین رفتن چروک کمک میکنند. همچنین برای از بین رفتن چین و چروک موجود بر روی پیشانی، تزریق بوتاکس میتواند راهحل سریع و مناسبی باشد.
اگر بر روی پوست شما به تازگی دانههایی ظاهر شدهاست که پوست را تکه تکه، قرمز و خشک نموده احتمالا شما به درماتیت تماسی مبتلا هستید. یا اینکه پوست شما با موادی برخورد داشته که به آن حساسیت دارد مانند نیکل یا پلاستیک و یا ممکن است علیه مواد شیمیایی واکنش نشان داده باشد.
همچنین ممکن است شما دارای بیماری اگزما باشید. این عارضه زمانی تشدید میشود که پوست در معرض موادی مانند عطر و ادکلن، هوای سرد و یا حتی استرس قرار بگیرد. اگزما معمولا خود را با خارش پوست و ایجاد تاولهای آبدار نشان میدهد.
اگر پوست فردی ورم کرده، این ورم میخارد و در طول روز بیشتر بدن وی را فرا میگیرد، او از عارضه کهیر رنج میبرد. کهیر حاد بهصورت ناگهانی و در اثر حساسیت به نوعی غذا یا دارو رخ میدهد.
اگر بهصورت ناگهانی کهیر بر روی پوست خود مشاهده کردید به سرعت داروی بنادریل (دیفنهیدرامین) مصرف کرده و به سرعت به پزشک خود مراجعه کنید. درماتیت تماسی معمولا پس از دور شدن از عاملی که آن را تشدید میکند، از بین میرود. همچنین آنتیهیستامینهایی که بدون تجویز پزشک میتوان از داروخانهها تهیه کرد مانند ستیریزین (زیرتک) و یا کرمهای هیدروکورتیزون میتوانند به این عارضه کمک کنند.
ابتدا این نکته را بدانید که تنها برخی از تومورهای پوستی سرطانی هستند. رایجترین این نوع عارضههای پوستی، بیماریهای به نام کراتوز سبورئیک نام دارد که نشانه آن بهوجود آمدن تودههای قهوهای یا سیاه میباشد. این بیماری با افزایش سن خود را نشان میدهد و معمولا ارثی است. از دیگر تودههای موجود بر پوست که مشکلی جدی برای فرد ایجاد نمیکنند میتوان از زگیل و خالهای گوشتی نام برد. زگیلها بر اثر فعالیت ویروس پاپیلوما در بدن ایجاد شده و عارضهای مسری به شمار میرود اما خطر مرگ را در بر ندارد. از طرفی دیگر خالهای گوشتی، در زیر بغل و بر اثر سایش پوست پدیدار میشوند.
بیماری کراتوز سبورئیک معمولا با بهوجود آمدن تودههای سفت، کوچک و قهوهای رنگ بر روی پوست، خود را نشان میدهد. محل بهوجود آمدن این تودهها معمولا صورت، سینه، شانهها و روی کمر میباشد. زگیلها نیز تودههایی کوچک، دانهدار و تقریبا سفت هستند. خالهای گوشتی نیز زائدههایی هستند که از پوست بیرون میآیند و تقریبا از پوست آویزان میباشند.
تمام این تودهها بیخطر هستند و برای برداشتن آنها میتوانید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. از راههای برداشتن آنها میتوان به منجمد کردن این تودهها با نیتروژن مایع، سوزاندن آنها اشاره نمود و در صورتی که زائده بزرگ بود میتوان از لیزر استفاده کرد. اما همیشه آگاه باشید که در صورت مشاهده چنین عارضهای بر روی پوست خود حتما به پزشک مراجعه کنید.