اُردمی، یک مرجع تخصصی در حوزه زیبایی و تندرستی است که میکوشد آگاهی و شناخت شما را نسبت به کلیه نکات و ملاحظات مربوط به انتخاب، خرید و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی افزایش دهد؛ تا بتوانید هر چه بیشتر تاثیر مطلوب آنها را احساس کنید. بیشتر بخوانید
ازبینبردن جوش های سرسیاه و آکنه از مهمترین فایده های اسید سالیسیلیک به حساب میآید. در کنار این فایده ها روی خاصیت لایهبرداری اسید سالیسیلیک نیز میتوانید حساب باز کنید. این اسید در کنار پاککردن پوست از آلودگیها، سلولهای مرده آن را هم از بین میبرد. جالب است بدانید اسید سالیسیلیک چربی را حل میکند. این اسید نفوذپذیری چشمگیری به عمق منافذ پوستی دارد. در نتیجه به همراه پاککردن چربی اضافه پوست از سطح آن، چربیهای داخل منافذ را نیز بیرون میکشد. به خاصیتهایی که گفتیم ویژگی التیامبخشی اسید سالیسیلیک را اضافه کنید. این اسید، قرمزی که به دنبال جوشهای آکنه ایجاد میشود را التیام میدهد.
اسید سالیسیلیک نوشداروی درمان جوش های سرسیاه، سر سفید و آکنه است. به همین دلیل به جای اینکه دنبال محصولات مختلف برای درمان این عارضهها باشید، میتوانید از این محلول کمک بگیرید. روشهای مختلفی برای درمان جوش های سر سیاه با اسید سالیسیلیک وجود دارد. با این حال توجه داشته باشید که در ابتدای درمان با اسید سالیسیلیک، ممکن است پوست شما کمی پوستهپوسته یا خشک شود. این عوارض کاملاً طبیعی است و جایی برای نگرانی ندارد.
در روتین رایج رسیدگی به پوست با سه مرحله اصلی پاک کنندگی، لایه برداری و آبرسانی پوست روبهرو هستیم. در مرحله پاک کنندگی میتوانید سراغ محلولهایی با ترکیبات اسید سالیسیلیک بروید. این محلولها در کنار پاککردن پوست از چربی، آلودگی و آرایش، جوش های سر سیاه را هم از بین میبرند. پیشنهاد میکنیم پاک کنندهای با ترکیب اسید سالیسیلیک انتخاب کنید که ترکیبات ملایمی داشته باشد؛ زیرا محلولهای قوی پوست را خشک میکند.
از طرف دیگر بهتر است پاککنندگی پوست را شبها انجام دهید. برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی به پوست، پاککننده دارای ترکیبات سالیسیلیک را به جای مالیدن روی پوست، با حرکات ضربهای روی صورت بمالید. متخصصهای پوست برای اثربخشی پاک کننده های پوست دارای سالیسیلیک، هفتهای ۲ بار استفاده از این محصولات را پیشنهاد میکنند. پس از مدتی که پوست به ترکیبات این پاککنندهها عادت کرد میتوانید مصرف آن را بیشتر از ۲ روز در هفته تکرار کنید.
انصافاً باید گفت اسید سالیسیلیک نسبت به دیگر لایهبردارهای شیمیایی ترکیبات ملایمتری دارد. نفوذ این محلول به داخل پوست نیز از دیگر لایه بردارهای شیمیایی بیشتر است. تجربه ثابت کرده اسید سالیسیلیک با تراکم ۳۰درصد برای لایهبرداری پوست کفایت میکند. مقدار تراکم بیشتر این اسید، پوست را ملتهب میکند. ابتدا هفتهای ۲ بار با اسید سالیسیلیکی که تراکمی حدود ۳۰درصد دارد، پوست را لایه برداری کنید. پس از مدتی میتوانید تعداد دفعههای لایه برداری و مقدار استفاده اسید سالیسیلیک را افزایش دهید. اگر از اسید سالیسیلیک بهدرستی استفاده کنید، این اسید منافذ بسته پوست را باز میکند و التهابها را التیام میبخشد. از طرف دیگر پوست پس از لایه برداری حالتی نرم و درخشان پیدا میکند.
اگر لایه بردارها و پاککنندهها برای پوست شما بیشازحد قوی بود، از سرمهای پوستی دارای ترکیبات سالیسیلیک کمک بگیرید. برای اثربخشی بیشتر باید این سرمها را روزی یکبار استفاده کنید. استمرار در استفاده از سرمهای دارای ترکیبات سالیسیلیک جلوی بستهشدن منافذ پوستی را میگیرد تا آکنه و جوش های سر سیاه و آکنه هرگز به پوست راه پیدا نکند. برای اثربخشی بیشتر این سرمها میتوانید محصولاتی با ترکیبات اسید سالیسیلیک و اسید هیدروکسی خریداری کنید. این سرمها سرعت بیشتری در درمان جوش های سر سیاه و آکنه دارند.
ژلهای موضعی مختلفی برای درمان جوش های سر سیاه و آکنه وجود دارد. ترکیبات این ژلها جلوی ایجاد جوش های سر سیاه را میگیرد و عارضههایی که در اثر این جوشها ایجاد شده را پاک میکند. درمانهای موضعی گزینه مناسبی برای درمان جوشهای صورت، بینی، خط رشد مو، فک و چانه است.
در اثربخشی اسید سالیسیلک برای درمان جوش های سر سیاه هیچ شکی نداریم. با این حال مدت زمان اثربخشی درمان با این اسید کمی طول میکشد. دستکم چیزی حدود ۴ تا ۶ هفته زمان میبرد تا آثار استفاده از اسید سالیسیلیک برای درمان آکنه مشخص شود. پس از این مدت با مشاهده نتایج استفاده از اسید سالیسیلیک میتوانید برای ادامه این روش تصمیم بگیرید.
با توجه به تعریفوتمجیدهایی که ازفایده های اسید سالیسیلیک برای جوش کردیم، ممکن است به فکر استفاده روزانه آن بیفتید. پزشکان متخصص پوست این روش را توصیه نمیکنند. اسید سالیسیلیک لایهبرداری شیمیایی است که باید هفتهای ۲ بار استفاده شود. استفاده بیشازحد از اسید سالیسیلیک برای درمان جوش های سر سیاه، پوست را ملتهب میکند و قرمزی و پوستهپوستهشدن آن را به دنبال دارد. استفاده از این اسید برای افرادی که پوست بسیار ملتهبی دارند مناسب نیست.
از طرف دیگر این اسید برای پوستهای زخمشده نیز پیشنهاد نمیشود. اسید سالیسیلیک را فقط باید روی قسمتهای آکنهدار پوست بمالید. مالیدن این اسید به دیگر قسمتهای پوست، آن را ملتهب میکند. استفاده همزمان از اسید سالیسیلیک و محصولاتی دارای رتینول (Retinol)، بنزویل پریاکسید (Benzoyl) یا تریتینیون عوارض نامطلوبی به دنبال دارد. تمامی این ترکیبات خاصیت لایهبرداری دارند. در نتیجه استفاده همزمان چندین محلول لایهبردار برای پوست صلاح نیست.
با توجه به فایده های اسید سالیسیلیک برای جوش های سر سیاه و آکنه، به نظر میرسد ماده مفیدی به نظر میرسد. از این اسید برای لایه برداری پوست نیز میتوانید کمک بگیرید. در پایان باید گفت از آنجایی که مطمئن هستیم شما هم اطلاعات جالبی درباره جلوگیری از جوش های سر سیاه و آکنه دارید، خواهشمندیم این اطلاعات را در قسمت نظرات با ما و دیگر مخاطبان بلاگ اردمی به اشتراک بگذارید.
مطلب خوبی اما پوستم خشکه و بازم جوش میزنه در این صورتم میتونم از این محلول استفاده کنم؟
درود بر شما دوست عزیز…
ماندلیک اسید،لاکتیک اسید و گلیکولیک اسید برای پوستهای خشک مناسبتر هست.